Skadedyr

Mus

Mus kan være en plage i et sommerhus, hvis de kommer indendørs. Bedste foranstaltning er at forhindre, at de overhovedet kommer ind. Dvs. hav altid et trådnet, der er tætsluttende ved udluftningshullerne til krybekælderen.

Har man mus i huset er der flere typer fælder, man kan benytte. Jeg (Kim Kristensen, N. P. Nielsens Vej 8) har afprøvet en ny slags fælder, som virker ret effektive. De fås i 2 størrelser – til hhv. mus og til rotter. jeg bruger dem til rotter, de er de bedste til at fange mus.

Jeg har købt fælderne i Jem og Fix til ca. 30,- kr. for 2 stk. Foto af fælderne (med og uden mus !) kan ses her:

Musefælder

Dræbersnegle (Iberiskie skovsnegle)

Dræbersnegle er blevet et velkendt islæt i den danske natur – og således også i Bakkefrydgård.

Der er mange gode råd til at bekæmpe dem – ingen virker 100 %, men her skal nævnes nogle:

Tallerkner med øl stilles ud om aftenen. Næste morgen vil hver tallerken være fyldt op med druknede snegle. NB øllet holder kun 1 nat.

Ferramol (sneglegift – blå piller, som får sneglene til at holde op med at spise.. Det siges at virke, men svært at dokumentere, da man ikke ser de døde snegle, som ved øllet.

Manuel opsamling og destruktion. Sker bedst i fugtigt vejr – fx. tidlig morgen eller sen aften.

Artikel fra Jyllandspposten i 2009, hvor der beskrives, at kampen nu er vundet, kan læses her [BROKEN LINK] (og så kan vi tørt konstatere, at krigen er absolut IKKE vundet. Sneglene er her stadig – alt afhængig af vejret (tørke, frost m.v.) svinger bestanden, men forsvinder gør den ikke !

Rotter

I vores kloakker lever der rotter, som af og til kommer op til overfladen, og her kan gøre skade på hus og indbo. Bedste middel til at undgå at de kommer op, er at sørge for, at kloakdæksler og lignende slutter tæt.

Derudover opfordres der til forsigtighed ved fodring af fugle og vildt, da dette også vil virke som lokkemad til rotterne.